Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji obravnavajo delovanje ponudnika spletne trgovine GEPARD SLR, poslovni odnos ter pravice in obveznosti med ponudnikom in uporabnikom (obiskovalec, kupec).

S spletno trgovino GEPARD SLR, dostopno na domeni www.gepard.si, upravlja podjetje GEPARD SLR d.o.o (skrajšan naziv), Hrenovice 45, 6230 Postojna, Davčna številka: SI 91921074, Matična številka: 6119301000, registrirano pri okrožnem sodišču v Kopru, št. vložka: 2012/8733. (ponudnik)

REGISTRACIJA, NAROČILO

Z registracijo dobi uporabnik, ki je lahko fizična ali pravna oseba, uporabniško ime, ki je enako naslovu izbrane elektronske pošte ob prijavi ter uporabniško geslo, ki si ga izbere sam.

Uporabnik izdelka dodaja v virtualno košarico kjer lahko tudi spreminja količino. Pri naslednjem koraku nakupa se potrdi ali vpiše podatke za dostavo in izbere način dostave in način plačila. Na koncu uporabnik prebere splošne pogoje poslovanja in v kolikor se z njimi strinja se naročilo zaključi. Potrdilo naročila se pošlje na uporabnikov elektronski naslov.

Kupcu so v uporabniškem profilu na voljo podatki o statusu in vsebini naročila. Pravni status takšnega naročila je prednaročilo in še ne zavezuje ponudnika k dobavi naročenega.

Pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena ko ponudnik spremeni status naročila v fazo odpremljeno.

DOSTAVA BLAGA IN DOBAVNI ROK

Artikli, ki so na zalogi bodo pripravljeni za pošiljanje v 1-3 delovnih dnevih.

V kolikor artikla v določenem trenutku ni na zalogi bo uporabnik obveščen o predvidenem roku dobave. V kolikor je dobavni rok sprejemljiv se lahko v primeru več naročenih artiklov odpošlje tiste, ki so na zalogi, ostale pa naknadno. Morebitni strošek poštnine se v tem primeru zaračuna samo enkrat.

Dostava blaga v ostale države EU je možna po prejetem predplačilu. Strošek poštnine se določi ločeno glede na velikost, težo in lokacijo.

Dostavno službo, ki je v danem trenutku optimalna izbere prodajalec. Posameznik artiklov zaradi teže in/ali dimenzije ni možno poslati z dostavno službo. V kolikor je izbrano plačilo po povzetju, strošek provizije za vplačilo odkupne vrednosti plača kupec po veljavnem ceniku dostavne službe. Z izbiro plačila po predračunu odpade strošek te provizije.

PRAVICA ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe v roku 14 dni od prevzema blaga. To sporoči pisno na naslov podjetja ali po elektronski pošti na: narocila@gepard.si. Kupec blago vrne na svoje stroške v roku 14 dni od obvestila skupaj s kopijo računa, ponudnik pa v tem roku izvede vračilo vrednosti blaga. Ponudnik glede na postopek ne sprejema pošiljk z odkupnino. Blago, ki se vrača mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni nepoškodovani embalaži.

Tudi ponudnik si pridržuje pravico odstopa od pogodbe. Uporabnik bo v tem primeru obveščen po elektronski pošti.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k varovanju osebnih podatkov uporabnikov. Podatki zbrani v procesu obiska in �nakupa se bodo uporabljali za potrebe izpolnitve naročila in za namene pošiljanja reklamnega gradiva. Kupec lahko kadarkoli po navadni ali elektronski pošti pošlje zahtevek za prenehanje uporabe podatkov v te namene. Podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani tretjim osebam, razen državnim organom na zahtevo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost uporabniškega imena in gesla ter protivirusno zaščito računalnika in rednimi posodobitvami programov in programske opreme.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Kljub skrbi za stalno ažurnost spletne trgovine se lahko zgodi, da se vse informacije vezane na artikle in nakupno odločitev (cena, zaloga, opisi…) spremenijo tako hitro, da jih ponudnik ne more takoj ažurirati. V takih primerih bo uporabnik obveščen o spremembah in možnosti odstopa od pogodbe.

Ponudnik ne jamči za pravilnost ostalih vsebin spletne trgovine, za nedelovanje ali moteno delovanje spletne trgovine in za nobeno škodo, ki bi zaradi tega uporabniku lahko nastala, se bo pa potrudil, da se nepravilnosti čim prej odpravijo.

Želimo vam prijetno nakupovanje�

Datoteke